DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fejl i print fra Medicinkortet siden august først opdaget i december

Medicinering hos flere hundrede patienter kan fejlagtigt være blevet sat på pause på print fra Medicinkortet
10. DEC 2018 6.34

Siden slutningen af august har 579 patienter fået print fra Det Fælles Medicinkort, der fejlagtigt viste, at deres medicinering var i pause, oplyser Sundhedsdatastyrelsen. Problemet skyldes en fejl, der opstod under en ændring af opsætningen af kortet.

Ændringen gør det muligt at sætte start- og sluttidspunkt for en relevant pause i en medicinering - blandt andet ved ophold på et hospital. Den opståede en fejl betyder, at print fra kortet i perioden 20. august til 4. december fejlagtigt viser, at pausen fortsætter, selv om den er udløbet eller ophævet.

Information om medicinen i de elektroniske udgaver af Det Fælles Medicinkort på sundhed.dk og appen Medicinkortet har hele tiden været korrekte, men 579 patienter har fået print med fejlagtige oplysninger. Fejlen er nu rettet, men nogle af patinterne kan i den mellemliggende periode have været uden deres medicin, fordi de har troet, at de var på pause. Det gælder både nødvendig medicin og medicin som fx Panodil.

Sundhedsdatastyrelsen arbejder på at få et overblik over, om fejlen har haft alvorlige konsekvenser for nogle af patienterne. Alle er identificeret og de er eller vil blive kontaktet i samarbejde med regionerne, kommunerne og de praktiserende læger, siger direktør Lisbeth Nielsen fra Sundhedsdatastyrelsen i en kommentar.

Ritzau