DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Mathias Bojesen, Ritzau Scanpix

Fem kommuner vil nu selv samle affald efter Remondis trak sig

En privat renovatør har skabt usikkerhed om affaldsindsamlingen i Furesø, Albertslund, Ballerup, Ishøj og Vallensbæk. Derfor danner de deres eget affaldsselskab i stedet.
8. NOV 2019 12.59

Usikkerhed og tvivl skabt af den private renovatør Remondis har fået kommunerne Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk til at gå sammen og oprette det kommunalt ejede affaldsselskab, Ressourceindsamling A/S.

Det står klart, efter kommunalbestyrelserne i de fem kommuner nu har godkendt etableringen af affaldsselskabet, oplyser Furesø Kommune.

Oprettelsen af Ressourceindsamling A/S sker i kølvandet på, at Remondis i de fem kommuner tidligere i 2019 valgte at opsige kontrakten. Det skete med begrundelsen, at kontrakten var tabsgivende. Efterfølgende trak renovatøren opsigelsen tilbage, men episoden har fået kommunerne til at tvivle på, om renovatøren på sigt ville kunne udføre en pålidelig affaldsindsamling.

Kommunerne har derfor besluttet, at løsningen på den opståede usikkerhed er at hjemtage affaldsindsamlingen med start i begyndelsen af 2020 og frem til maj 2021. Her udløber den formelle samarbejdskontrakt mellem kommunerne.

- Det handler kort og godt om at sikre, at borgerne får hentet deres affald. Opgaven skal løses til borgernes tilfredshed, til gavn for miljøet og ikke mindst på en økonomisk forsvarlig måde. Hvem der løser opgaven efter foråret 2021, må vi se på sammen med de andre kommuner. Vi står i en situation, hvor vi er nødt til at gøre noget nu, så borgerne får hentet deres affald. Det føler jeg mig overbevist om, at vi har fundet en god løsning på med det nye, kommunale selskab, siger formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, Lene Munch-Petersen (S).

Ressourceindsamling A/S vil efter planen få base i Albertslund Kommune.

ka