DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fire regioner har hver deres app til frivillige førstehjælpere

Førstehjælpere, der fx er på ferie uden for deres egen region, kan ikke tilkaldes ved hjertestop i nabohuset
14. NOV 2018 6.23

Får en person hjertestop, og der bliver ringet 112, vil der i regionerne Midtjylland, Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden blive sendt en frivillig førstehjælper til adressen via en app. Hvis der er en i nærheden, som vel at mærke er tilmeldt i den rigtige region.

Regionerne bruger nemlig forskellige apps til at tilkalde førstehjælperne. Apps, der ikke arbejder sammen, skriver DR Syd.

Det betyder, at hvis man fx får et hjertestop under et sommerhusophold ved Henne Strand, er det kun de syddanske førstehjælpere, der får besked om at rykke ud - også selvom der måtte være førstehjælpere fra andre regioner på ferie i huse tæt ved.

I Hjerteforeningen værdsætter man al den frivillige hjælp, man kan få, men det ærgrer alligevel Hjerteforeningens direktør Anne Kaltoft, at ressourcer på den måde bliver spildt.

- Det kunne være hensigtsmæssigt, at man kun én gang skulle tilkendegive, at 'mig må I gerne ringe til'. Og så er det egentlig ligemeget, hvor i landet man befinder sig - man er stadig til rådighed, siger hun til DR Syd.

mk