DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Den mobile sorteringscontainer, der kan fjerne betonrester, grus og metal fra polystyrenaffald og efterfølgende komprimere den brugte flamingo ekstremt hårdt.
Foto: Shark Compactors.

Flamingoaffald presses hårdt - slut med at "transportere luft"

Det har længe været nærmest umuligt at sortere flamingoaffald effektivt. Men sådan er det ikke længere. Ny dansk opfindelse gør det nemt og økonomisk rentabelt at transportere og genbruge flamingoaffald.
9. MAR 2021 11.19

Det er slut med at smide flamingokasser og andet beskidt isoleringsmateriale af polystyren til afbrænding på genbrugspladsen. En ny dansk opfindelse gør det nemlig muligt at sortere og komprimere polystyren, der ofte er svært sortérbart affald. Den nye sorteringscontainer er god for miljøet på en række parametre.

Sådan lyder den korte version om den nye og effektive genbrugsløsning fra Shark Compactors A/S.

- Simpelt fortalt har vi skabt en mobil sorteringscontainer, der kan fjerne betonrester, grus og metal fra polystyrenaffald og efterfølgende komprimere den brugte flamingo ekstremt hårdt, siger Bent Eriksen, der er CEO i Shark Compactors A/S.

Den nye løsning er en såkaldt mobilcontainer, der forholdsvis let kan flyttes rundt. Både sortering og komprimering gør den nye sorteringsløsning klimavenlig og unik.

Konkret bliver det bløde materiale flået i stykker, sorteret og presset 40 gange mindre. Den høje komprimering sparer CO2 på transporten af materialet efterfølgende, og man undgår så at sige at transportere luft i den brugte flamingo/EPS til fabrikken, der skal genanvende den.

ka