
BORNHOLM: Stomiposeproducenten Coloplast er et skoleeksempel på en virksomhed, der via et offentligt-privat samarbejde – blot før det blev kaldt sådan – med stor succes har løst en opgave, det offentlige har efterspurgt, og fået en internationalt funderet virksomhed ud af mange års produktion i fortsat udvikling.
Sådan udkrystalliserede en Folkemøde-debat mellem fagforenings-, erhvervs- og myndighedsrepræsentanter sig fra et udgangspunkt med overskriften 'Hvad er regeringens ambitioner for offentlig-privat partnerskaber?'
FOA stod for mødet, det skulle prøve at flytte situationen med ansatte, der er bange for deres job og ikke forstår, hvorfor de skal bidrage til, at firmaer kan tjene mere, virksomheder, der ikke har nogen alliancepartnere i det offentlige og ikke ved, hvor de skal gå hen og politikere, der blot innoverer på det samme, som alle de andre innoverer på.
Det med regeringens ambition flød lidt ud, da erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) måtte melde afbud på grund af besøget af den kinesiske delegation. Men i hans fravær trådte overborgmester i København, Frank Jensen (S) til. Og han kunne sætte ord på et – i den forbindelse væsentligt – element i den nye økonomiaftale mellem regeringen og KL og dermed beskrive en ny politik på området:
- Vi må ikke forhindre firmaer i at byde på de ting, de selv har været med til at udvikle på. Det havde vi med i økonomiforhandlingerne.
Den tolkning er mere præcis end det, der bl.a. står i økonomiaftalen, at 'Regeringen og KL er endvidere enige om, at der generelt er behov for at sikre en bedre forståelse af og klarhed om de gældende udbudsregler. KL noterer sig i den forbindelse, at regeringen vil arbejde for at forenkle EU’s udbudsregler, så det bliver nemmere og billigere at gennemføre udbud, ligesom regeringen vil styrke vejledningen om udbudsreglerne.'
Så vidt det formelle.
Nyheder er værd at betale for
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.