DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flygtningehjælpens Lær Dansk vinder Favrskov fra AOF

KORT NYT23. NOV 2017 14.42

FAVRSKOV: Danskundervisning af udlændinge i Favrskov Kommune skal i de kommende fire år forestås af Lær Dansk, der drives af Dansk Flygtningehjælp. Det har i en årrække været AOF, der stod for sprogundervisningen. Undervisningsopgaven blev sendt i EU-udbud i august, og fem aktører bød på opgaven. Lær Dansk vandt på både bedste kvalitet og pris.  

Favrskov Kommune har i udbudsmaterialet stillet en række krav til undervisningens kvalitet. Derudover er der krav om afrapportering af kursisternes fravær og ikke mindst til opfølgningen på den enkelte kursists fravær. Lær Dansk vil derfor, som det også hidtil har været praksis, registrere kursisternes fravær, konfrontere kursister med fravær og arbejde aktivt for, at fraværet reduceres. Det hænger sammen med kravet om, at sprogundervisningen i det hele taget skal være mere arbejdsmarkedsrettet.  

- Det vil i praksis sige, at kursisterne i en del af undervisningen vil blive delt ind efter de brancher, hvor der er bedst mulighed for at få arbejde. Og så bliver undervisningen målrettet dem. Hvis kursister for eksempel skal i praktik på et lager, så er der nogle fagudtryk, der vil være rigtig gode at kunne. Samtidig er det vigtigt at lære om dansk arbejdskultur, siger arbejdsmarkedschef Anita Jensen.  

ka