DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fonde, borgere og landliggere bag ny teatersal i Nykøbing Sjælland

Odsherred Teaters nye sal skal efter planen åbne i sommeren 2020.

ODSHERRED: Odsherred er landets største sommerhus-kommune, og ønsker om kulturtilbud fra de mange landliggere er en del af baggrunden for, at Odsherred Kommune nu kan se frem til en nybygget teatersal i gågaden i Nykøbing Sjælland, oplyser Foreningen Realdania.

- At sådan noget bliver virkelighed kan man kun drømme om, men med massiv opbakning fra byråd, fonde, erhvervsliv og – ikke mindst – borgerne er det lykkedes, siger teaterleder Simon Vagn Jensen og tilføjer:

- Vi ved, at vores sommergæster, og de med feriehus i Odsherred, søger oplevelser lokalt, og det nye teaterhus er endnu en styrkelse af Odsherred som et kulturelt attraktivt område.

Odsherred Teater blev etableret i 1996 som professionelt, producerende egnsteater. Teatret er en selvejende institution og har siden 2007 tillige fungeret som egnsteater for Kalundborg Kommune. I sommeren 2016 flyttede teatret ind i en tidligere Irmabygning, der nu bliver renoveret med helt ny sal.

  • Odsherred Kommune har fået støtte til projektet fra Foreningen Realdania, A. P. Møller-fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.
  • Der er samlet ydet 25 mio. kr. i fondsstøtte til teatersalen, hvis budget er på 35 mio. kr.
  • Arkitektfirmaet Christensen & Co fra København har vundet opgaven som totalrådgiver for opførelsen.
  • Underrådgivere er Primus Arkitekter Aps, Sted Aps, Oluf Jørgensen A/S og SWECO.

ka