DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Thomas Sjørup, Ritzau Scanpix.

Forbud mod engangs-plasticbægre - et kreativt benspænd for leverandører

Abena, Carlsberg og fem andre firmaer skal udvikle miljøvenlige drikkebægre til store sportsevents og festivaler.

KØBENHAVN: Københavns Kommunes forbud mod engangsbægre i plast ved store events, der træder i kraft i 2020, er en del af baggrunden for et netop afholdt danmarksmesterskab i miljøvenlige drikkebægre, oplyser Dansk Industri.

Dansk Industri, Københavns Kommune og Idrættens Innovationslab stod bag, og de deltagende virksomheder havde løsninger fra komposterbare engangskopper skabt af rester fra sukkerproduktion til genanvendt PET - den termoplast, som mange sodavandsflasker er lavet af.

Vinderne skal fortsætte udviklingen af drikkebægrene i samarbejde med arrangørerne af de store events.

Hvert år bruges der mere end 800.000 engangsbægre i København ved store sportsevents som DHL Stafetten og Copenhagen Marathon.

- I dag har vi set, at nye, innovative ideer til at skabe et bedre miljø opstår, når erhvervslivet og idrætten spiller sammen. Når store sportsevents som Copenhagen Marathon, EM i fodbold i 2020 og Tour de France i 2021 skal afvikles, så vil tusindvis af mennesker bruge bæredygtige drikkebægre, der ikke belaster vores natur. Forhåbentligt vil det inspirere andre byer i Danmark og i udlandet til at følge samme spor, siger Thomas Bustrup, direktør i Dansk Industri. 

- Forbuddet mod engangsplasticbægre har været et kreativt benspænd, som virksomhederne har benyttet til at tænke ud af boksen, siger Christian Kirkegaard, der er projektleder i Idrættens Innovationslab.

Blot ét år efter forbuddet mod engangsplasticbægre i København vil et nyt direktiv træde i kraft. Direktivet mod brugen af engangsplastic skal være med til at begrænse de store mængder plasticaffald, der ender på strande i Europa og på verdenshavene.

Disse syv virksomheder skal udvikle fremtidens drikkebægre: Abena, Carlsberg, CMC Biopack, glassFORever, Multiline, Runners DK og WeTap.

ka