DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forlig om erstatning til arkitekt der blev snydt i hospitalsudbud

Region Hovedstaden betaler 14 mio kr. til C.F. Møller, der mistede byggeopgave i ulovlig favorisering af andet firma
22. JUN 2018 5.22

HOVEDSTADEN: Arktitektfirmaet C.F. Møller har indgået forlig med Region Hovedstaden om en erstatning på 14 mio kr., efter at ulovlig favorisering fik et andet arkitekfirma udpeget som vinder af et udbud af en byggeopgave for Bispebjerg Hospital. Det skriver Jyllands-Posten.

Forløbet fik i efteråret hård kritik fra Klagenævnet for udbud, og som en direkte konsekvens blev hospitalets projektdirektør og vicedirektør Claes Brylle Hallqvist først tjenestefritaget og hjemsendt og senere afskediget. Også Region Hovedstadens egne regler for udbud var overtrådt, blev det konstateret allerede i 2015.

Først i 2016 blev det ved hjælp af lækkede oplysninger til Jyllands-Posten kendt, at den oprindelige indstilling til hvem, der skulle vinde udbuddet, var blevet underkendt trods protester fra hovedparten af eksterne rådgivere. Ifølge Klagenævnets senere afgørelse ved hjælp af vildledning, læk af fortrolige oplysninger og åbenbart usaglige handlinger i strid med udbudsreglerne.

Det vragede arkitektfirma, der ellers stod til at vinde udbuddet krævede i første omgang en erstatning på 5 mio. kr.  for omkostningerne ved at deltage i konkurrencen, men efter kritikken fra Klagenævnet for udbud forhøjede man kravet til  67,4 mio. kr. for mistet fortjeneste.

mk