DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Arkitekter forlanger erstatning efter snyd på hospital

KORT NYT15. DEC 2017 12.40

HOVEDSTADEN: Snyderiet med en arkitektkonkurrence om at tegne hovedstadens nye akuthus til 1,6 mia. kr. på Bispebjerg Hospital kan blive en ualmindeligt dyr affære for Region Hovedstaden. Det skriver Jyllands-Posten.

Tilbage i november gav Klagenævnet for Udbud nemlig usædvanlig hård kritik for håndteringen af sagen, hvor vicedirektør Claes Brylle Hallqvist og byggechef Vagn Risby Mortensen stod i spidsen for hospitalet. De to skulle have favoriseret den ene af de tre budgivere - KHR Arkitekter - i en sådan grad, at klagenævnet har afgjort, at hospitalet med vildledning, læk af fortrolige oplysninger og åbenbart usaglige handlinger i strid med udbudsreglerne gav opgaven til vinderen. 

Arkitekter har tilsammen allerede krævet 5 mio. kr. i erstatning, da det skulle dække virksomhedernes omkostninger ved at deltage i konkurrencen. Men nu forhøjer C.F. Møller Arkitekter kravet med 2.350 pct., således at man vil have 67,4 mio. kr. udbetalt af regionen. Det beløb svarer nemlig til, hvad C.F. Møller Arkitekter havde tjent på at score opgaven. Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra koncerndirektøren i Region Hovedstaden. 

sl