DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Formandskabet for Akademikernes A-kasse trækker sig

Formand Allan Luplau trækker sig fra Akademikernes A-kasse efter turbulens

Formanden for Akademikernes A-kasse, Allan Luplau, og to næstformænd trækker sig den 4. januar. Det oplyser a-kassen i en pressemeddelelse.

Desuden har den konstituerede direktør, Britt Dyg Haun og sekretariatschef Line Verbik Byriel allerede mandag fratrådt deres stillinger. Det sker ifølge a-kassen 'efter gensidig aftale med bestyrelsen'.

Vicedirektør Mette Gregersen konstitueres som administrerende direktør frem til ansættelsen af en ny administrerende direktør, oplyser a-kassen.

Fratrædelserne kommer efter flere måneders turbulens i a-kassen, og efter at a-kassen i september besluttede at fyre den daværende administrerende direktør, Michael Valentin.

Store beløb fra a-kasse til Folkemødet
Efterfølgende trak Valentin sig som formand for Folkemødet. Afskedigelsen i a-kassen skyldes angiveligt, at Valentin har ladet den betale for private middage og selv deltaget i eksklusive vinrejser - delvist betalt af bonuspoint optjent gennem a-kassens vinindkøb. Det skriver Berlingske og Ekstra Bladet.

Berlingske har også læst interne dokumenter i a-kassen, som viser, at den fra 2015 til 2018 årligt har sendt op mod 200.000 kr. til Folkemødet, langt hovedparten som sponsorat. Det skete, selvom Michael Valentin tiltrådte som formand for Folkemødet i maj 2016 - og tilsyneladende uden klar godkendelse fra a-kassens bestyrelse.

Samtidig kan Berlingske dokumentere, at flere af Michael Valentins private venner har fået tildelt og udført opgaver for flere hundredtusinde kroner for a-kassen.

Ifølge Ekstra Bladet har akademikernes a-kasse to gange anmeldt Valentin til politiet, første gang for at have taget returkommission i form af vinrejser, anden gang for angiveligt at have brugt a-kassens penge på private middage.

Ritzau / eo


Læs hele orienteringen her 

Obs: Artiklen er opdateret med de fire sidste afsnit tirsdag klokken 06.30