DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forurenings-strid koster Sorø millionregning til advokater

SORØ: Håndteringen af de 5.000 ton forurenede betonrester fra den gamle Frederiksberg Skole i Sorø har kostet Sorø Kommune 1,3 mio. kr.  alene i juridisk bistand omkring håndteringen af det gamle bygningsaffald, skriver Dagbladet Ringsted.

Skolen var forurenet med den frygtede miljøgift PCB, der er stærkt kræftfremkaldende. Via dampe kan giften overføres til mennesker, hvor det ophobes i blandt andet leveren. Derfor blev to tredjedele af den gamle skole revet ned, og eleverne flyttede i stedet ind i nye bygninger.

Nedrivningen af den gamle skole blev dyr for kommunen, der på grund af forureningen måtte betale fire gange så meget for nedrivningen som oprindeligt forudset. Selvom det blev dyrt, så er sagen dog ikke slut for kommunen. Kommunen er nemlig endt i et større juridisk slagsmål med Sjællands Lastvognsophug, der aftog betonbrokkerne. Selskabet mener, at brokkerne er langt mere forurenede end aftalt med kommunen, vil gerne genanvende stenbrokkerne, men have kommunen til at rense dem for PCB først. Samtidig kritiserer selskabet kommunens sagsbehandling.

MG