DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Frederiksberg Kommune

Frederiksberg satser på eldrevet renovation

Frederiksberg Renovation går nu i gang med at erstatte samtlige dieseldrevne komprimatorbiler med nye eldrevne og støjsvage biler.

FREDERIKSBERG: Frederiksberg Renovation erstatter samtlige dieseldrevne komprimatorbiler med nye eldrevne og støjsvage biler. I dag, torsdag, skrev Frederiksbergs nye borgmester, Simon Aggesen (K), under på en ordre på ni nye eldrevne renovationsbiler til Frederiksberg Renovation.

Dermed kommer Frederiksberg Kommune op på i alt 14 eldrevne renovationsbiler. Inden 2023 er det målet, at alle kommunens komprimatorbiler kører på el.

- Vi fik leveret den første 100 pct. eldrevne renovationsbil for seks år siden, og i 2018 kom vi op på i alt fem eldrevne biler. Både borgerne og medarbejderne nyder godt af, at bilerne ikke støjer, især når vi arbejder tidligt om morgenen. Samtidig forurener bilerne ikke i lokalmiljøet. Erfaringerne med de første biler har været rigtig positive, og derfor er det stort for os, at vi nu har fået mulighed for at investere i yderligere ni biler, siger afdelingschef Ole Philip fra Frederiksberg Renovation.

De eldrevne renovationsbiler er en del dyrere end en traditionel dieseldreven skraldebil, og en stor batteripakke på 255 kw tager et ton af nyttelasten. Til gengæld er der en stribe fordele ved bilerne. El koster væsentligt mindre end diesel, og en elmotor slides meget mindre end en dieselmotor. Dermed koster elbilerne betydeligt mindre i drift og vedligeholdelse. Samtidig præsterer bilerne godt.

MG