DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frederiksberg udvider på teatret Aveny-T

FREDERIKSBERG: Teatret Aveny-T skal udvides med en moderne og multifunktionel tilbygning til den historiske bygning på Frederiksberg Allé. Og vinderforslaget i arkitektkonkurrencen om at designe den nye bygning er nu fundet, oplyser kommunen.

Det traditionsrige Frederiksbergteater vil være nationalscene for ungekulturen, og for at den vision kan realiseres, er det nødvendigt med en udvikling af den mere end 150 år gamle bygning. Derfor har Aveny-T sammen med Frederiksberg Kommune, der ejer bygningen, og A.P. Møller Fonden, som støtter projektet økonomisk, netop afholdt arkitektkonkurrence om at tegne en multifunktionel tilbygning i tilknytning til teatret.

Konkret vil tilbygningen huse en ny foyer, en fleksibel scene og ikke mindst arbejdspladser for kulturiværksættere. Derfor har tilbygningen fået tilnavnet Væksthuset. Kommunen arbejder nu videre med at tilpasse vinderforslaget sammen med A.P. Møller Fonden, Aveny-T og vinderne Kjaer & Richter samt Tranberg Arkitekter. Parterne vil præsentere det endelige forslag til tilbygningen løbet af foråret 2020. Det forventes, at Væksthuset vil stå færdigt i slutningen af 2021.

ka