DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
På Foldbjergvej 16 i Vrå en ejendom tidligere anvendt til misbrugsbehandlingscenter og senere asylcenter, og er i dag indrettet til administrative formål. 
Foto: Esoft a/s

Freja sælger nu 22 statslige ejendomme

Fra tidligere sygehuse og skoler i den store ende til tidligere skovløberhuse og boliger i den mindre ende.
22. JAN 2020 8.42

Freja ejendomme har netop sat 22 nye ejendomme fra staten til salg. Vanen tro er der tale om vidt forskellige typer af ejendomme spredt over hele landet. Der er således tale om otte ejendomme i Jylland, 11 på Sjælland, og en på henholdsvis Fyn, Læsø og Samsø.

Ejendommene kommer denne gang fra Naturstyrelsen, Forsvaret, Bygningsstyrelsen, Landbrugsstyrelsen, Udlændingestyrelsen og Vejdirektoratet.

Tidligere forsøgsgartneri, Kirstinebjergvej 10 i Årslev på Fyn er en ganske omfattende ejendom med 941.230 kvm. landbrugsjord. Bygningsmassen består af væksthuse/drivhuse, administrative arealer, laboratorier, lader, værksteder og maskinhaller til landbrugsmaskiner. 

I Annebergparken 16 i Nykøbing Sjælland finder man Egehus, som oprindeligt var en del af sindssygehospitalet, kommer fra Bygningsstyrelsen og senest har ejendommen dannet ramme for Den Danske Scenekunstskole.

På Egebjergvej 162 i Nykøbing Sjælland er hovedbygningen til Annebjerggård til salg. Den oprindelige hovedbygning til Annebjerggård har været adskilt fra avlsbygningerne siden 1916, og har siden haft forskellige funktioner som f.eks. herregårdspension, børnehjem og senest vandrehjem og naturskole. Ejendommen kommer fra Naturstyrelsen.

Blandt de 11 nye ejendomme på Sjælland finder man også en stor ejendom på Darupvej 1 i Roskilde, som Vejdirektoratet har brugt til værkstedsfaciliteter, lager og kontor.

Blandt Frejas nye ejendomme på Sjælland er også Fægyden 1 og Skovløbervangen 63 i Værløse. Ejendommen kommer fra Naturstyrelsen, der selv har brugt ejendommen til kontorbygninger.

På Skovløbervangen 63 finder man et skovløberhus fra 1870 - fra Naturstyrelsen.

Freja har også sat en ejendom på Fruebjergvej 5 i Hillerød til salg. Ejendommen kommer fra Naturstyrelsen.

På Krigsagervej 44 i Gilleleje og Saltrup Mark 12 i Græsted finder man landbrugsejendomme - fra Naturstyrelsen. Begge i et område omfattet af genopretningen af Søborg Sø 4 km. syd for Gilleleje. 

To naboejendomme - Tjærebyvej 18 og 19 i Hillerød - ligger i et område udpeget til skovrejsningsområde og derfor har Naturstyrelsen i samarbejde med Hofor opkøbt disse to ejendomme.

På Schüttesvej 15-21 i Horsens finder man Bygholm der tidligere har huset en forsøgsgård. Ejendommen har en central beliggenhed nær Horsens bymidte, og på samme vej finder man det smukke Bygholm hovedgård fra 1775, der i dag huser hotel og konferencecenter. 

På Husby Klitvej 5 i Ulfborg ‘Strandgården' - en firelænget bondegård opført i 1875 - tidligere bolig for museumsbestyrer på Ringkøbing-Skjern Museum.

På Foldbjergvej 16 i Vrå en ejendom tidligere anvendt til misbrugsbehandlingscenter og senere asylcenter, og er i dag indrettet til administrative formål. 

Et tidligere sygehus på Vestergade 56 i Vestervig - oprindeligt bygget i 1856 og med senere tilbygninger fra bl.a. 1956 og 1969. 

På Langdalen 23 i Nordby på Samsø en firelænget gård - fra Naturstyrelsen, tidligere anvendt til lejrskole.

På Himmerigvejen 3 på Læsø: ‘Klitten' - en tidligere skovarbejderbolig. Ejendommen kommer fra Naturstyrelsen.

Se fotos og beskrivelser