DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Friluftsbad forsat tomt efter byggestrid og dagbøder

KORT NYT10. JAN 2020 8.23

RØDOVRE / BRØNDBY: Friluftsbadet i Vestbad, som ligger på kommunegrænsen og er ejet mellem Rødovre og Brøndby, skulle have åbnet i sommeren 2019, men måtte forblive lukket efter forsinkelser med renovering af det historiske friluftsbad. Nu er der så stor diskussion om, hvem der har ansvaret for forsinkelserne mellem bygherren Rødovre Kommune og hovedentreprenøren, Christiansen & Essenbæk. Det skriver Folkebladet.

– Jeg kan forstå, kommunen synes, vi er forsinket igen og igen og ikke overholder de tider, der er aftalt. Til det kan jeg kun understrege, at vi har bedt om tidsfristforlængelse flere gange, fordi det materiale vi har fået af kommunens folk, er så mangelfuldt, at vi har måtte skrive over 160 tillægs- og ændringsaftaler, har Jon Buch Vedstesen, der er administrerende direktør i Christiansen & Essenbæk, oplyst til Rødovre Lokal Nyt.

Rødovre Kommune er langt fra tilfreds med forsinkelserne og har pålagt firmaet dagsbøder på næsten 100.000 kr. per hver dag, firmaet overskrider tidsfristen, 28. juni 2019. Dagbøderne skal hjælpe med at kompensere for, at regningen for renoveringen er vokset fra 20 til 35 mio. kr. Formand for Vestbad og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Lene Due (S) håber, at man kan nå et kompromis i striden, som ellers kan ende med en voldgiftssag.

esl