DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Gratis wifi til københavnske turister

KORT NYT7. JUN 2016 10.26

KØBENHAVN: Hvor ligger der en god restaurant? Hvor er nærmeste apotek - eller hvordan kommer man med toget til Roskilde? Turister, der besøger København, behøver ikke længere at skulle finde en turistinformation for at få svar på deres spørgsmål. I samarbejde med blandt andre TDC vil Københavns Kommune gennemføre et forsøg i området omkring Københavns Rådhus og Glyptoteket, hvor turister kan få gratis adgang til en wifi-forbindelse og dermed komme gratis på nettet med deres telefon. Det skriver TV2 Lorry. Projektet skal være med til at give turisterne en bedre oplevelse.

- Turister bruger i dag deres smartphones lige så meget som guidebøger og fysiske kort. Samtidig opruster vi den digitale turistinformation. Derfor giver det god mening at tilbyde turisterne gratis netadgang, så det bliver endnu nemmere at finde vej rundt i byen og få den rigtige information om byens mange oplevelser, siger kulturborgmester i København, Carl Christian Ebbesen (DF).

Forsøget starter i morgen, og med forsøget vil Københavns Kommune teste dels den tekniske løsning i forhold til wifi-forbindelse og dels undersøge turisternes adfærd. Dermed satser man på at kunne få bedre turistinformation ud til byens besøgende.

dc