DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Greve og Horsens skal beskære kommunalt bureaukrati

Af 19 kommuner har Økonomi- og Indenrigsministeriet valgt Greve og Horsens til at slanke kommunale regler
9. MAJ 2017 8.56

GREVE / HORSENS: Blandt 19 kommuner er de to udvalgt af økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) til at samarbejde med ministeriet og forskningsinstituttet Kora om at beskære bureaukrati.

- Greve og Horsens har nogle spændende projekter for, hvordan man kan afskaffe selvpålagt bureaukrati. Det vil vi gerne hjælpe dem med, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Greve Kommune vil gøre op med interne arbejdsgange og silotænkning. Kommunen vil også skabe bedre adgang til it-systemer og sikre, at de ansatte kan betjene dem.

Horsens derimod søger hjælp til rehabiliteringsplaner, som kommunen ifølge lovgivningen skal lave for at tilkende en borger førtidspension, fleksjob, ressource- eller jobafklaringsforløb.

- Det er spændende, at én kommune ser på det mere generelt, mens en anden ser på det mere specifikt. Vi skulle gerne få nogle erfaringer, vi kan brede ud til de andre 96 kommuner, siger Simon Emil Ammitzbøll, der altså åbner op for, at kommuner kan være med til at skabe deres egne regler:

- Hvordan kan vi sørge for, at vi bruger skatteborgernes penge bedst? Hvordan kan vi levere bedst service og arbejdsmiljø? Det er positivt, at en række kommuner gerne vil være med til det, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Forsøget er en pendant til frikommunerne. Desuden fremlægger regeringen i 2018 en såkaldt sammenhængsreform for det offentlige, forklarer han.

- Vi siger til kommunerne: Nu kommer der nogle og ser på jer udefra, om I også selv laver alt for meget bureaukrati, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han møder tirsdag KL til det første møde om det næste års økonomi og også her bliver regelforenkling et tema, siger han.

- Det er en vigtig dagsorden, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Opdateret kl. 10.39

Ritzau