DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gribskov opgiver alt samarbejde med Attendo

Plejefirmaet Attendo er helt færdig med at være leverandør til både hjemmeplejen og hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune
13. MAR 2018 14.17

GRIBSKOV: Gribskov dropper nu helt samarbejdet med leverandøren af hjemmepleje og hjemmesygepleje, det svenske firma Attendo, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fagudvalgene skal nu drøfte muligheden for at give administrationen mandat til et afklaringsforløb, der afdækker hvilke muligheder, der er for en fremtidig organisering af hjemmeplejen i Gribskov Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi vælger at afsøge andre muligheder, fordi vi mener, at nok er nok. Det er vigtigt for os, at de ældre er trygge. Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er medarbejderne i Attendo, der har været noget med, men det administrative er ikke lykkedes, siger formand for Ældre, Social- og Sundhedsudvalget Pia Foght (S).

Hun understreger, at der vil ske en virksomhedsoverdragelse frem til 1. maj, hvor et nyt firma skal stå klar til overtage Attendos opgaver i kommunen.

Allerede for tre uger siden stod det klart, at kommunen havde tænkt sig at hjemtage hjemmeplejen, men på daværende tidspunkt var det fortsat meningen, at virksomheden skulle stå for hjemmesygeplejen. Det er det altså dermed heller ikke mere.

Hjemtagelsen af sygeplejen skete efter ugers forhandlinger mellem Gribskov Kommune og Attendo oven på en række dårlige sager og en lang, massiv kritik af Attendo. Kritik, der for alvor opstod, efter en 91-årig kvinde sidste år døde som følge af fejlbehandling. Siden er den ene sag efter den anden kommet for en dag, bl.a. at firmaet tog sig betalt for at tage sig af afdøde borgere.

rp