DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Guldborgsund vinder Den danske Telepris 2017

KORT NYT11. OKT 2017 15.04

GULDBORGSUND: For knap to år siden lagde byrådet i Guldborgsund Kommune en ambitiøs plan, der skulle sikre bedre mobiltelefoni og hurtigere internet til borgere og virksomheder i kommunen. To helt afgørende faktorer, hvis man som yderkommune skal holde på de borgere og virksomheder, man har, og samtidig tiltrække nye. Med udgangen af 2018 har 95-98 pct. af befolkningen i Guldborgsund både hurtigt internet og god mobildækning.

Onsdag blev Guldborgsund så hædret for sin indsats ved den store, årlige telekonference i den gamle børsbygning i København. Det er IT Branchen under Dansk Erhverv, der arrangerer konferencen i samarbejde med organisationer som eksempelvis Teleindustrien, DI Digital og Dansk Energi. Bag selve teleprisen står Ingeniørernes fagtekniske selskab, IDA Tele.

Kommunerne må ikke selv være leverandør af telefoni og internet, men de har en række muligheder for at understøtte de kommercielle markedskræfter. Eksempelvis satte Guldborgsund Kommune prisen ned for leje af arealer til mobilmaster, og sagsbehandlingstiden for blandt andet tilladelser blev forkortet væsentligt. Desuden ansatte kommunen en af landets første bredbåndskonsulenter, som bygger bro mellem borgere og leverandører, og samtidig fungerer som bindeled, inspirator og problemknuser. Det har vist sig at være en meget vigtig funktion at prioritere.

rp