DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Haderslev stifter offentligt-privat forsvarspartnerskab

CUBIC, IFAD og Haderslev har stiftet Danmarks første offentligt-private forsvarspartnerskab, som skal udvikle virksomheder, der beskæftiger sig med forsvarsindustrien
11. MAJ 2018 12.51

HADERSLEV: Som den første af sin slags i Danmark har Haderslev Kommune, i samarbejde med amerikanske Cubic og danske IFAD, besluttet at stifte foreningen ACE Denmark FMBA, som er et offentlig-privat partnerskab på forsvarsområdet. Cubic og IFAD har begge solid erfaring med udvikling af særlige simulationsprodukter til forsvarsindustrien og står blandt andet for udviklingen af de nye træningssystemer til forsvarets nye F35 kampfly.

Det glæder borgmester H. P. Geil (V) at have to så erfaringstunge spillere med på holdet:

- Dette særlige samarbejde cementerer Haderslevs rolle som en kommune, hvor forsvaret har en stærk repræsentation. Samtidig giver foreningen den fornødne forankring og legitimitet til, at vi i Haderslev kan igangsætte en række yderligere initiativer på forsvarsområdet, siger H. P. Geil.

Ud over de to nuværende medlemsvirksomheder, er det planen, at ACE Denmark fremadrettet skal udvides med mange flere medlemmer både virksomheder, men også lokale uddannelses- og erhvervsorganisationer.

Ideen til at etablere enheden kommer fra blandt andet Holland, hvor man har stor erfaring med at arbejde med denne type af organisation.

- Det er vores ambition, at Haderslev Kommune kan understøtte og samle udvikling og ekspertise indenfor forsvarsindustrien. Med ACE Denmark har vi skabt en platform, hvor (lokale) erhvervsdrivende, uddannelsesinstitutioner, myndigheder og eksperter kan mødes, for i fællesskab at udvikle den samlede forsvarsindustri, til gavn for vækst, udvikling og beskæftigelse i hele kommunen, udtaler borgmester H. P. Geil.

ACE Denmark stiftes i henhold til et overordnet sæt vedtægter, og det forventes, at den stiftende generalforsamling finder sted i maj eller juni måned.

rp