DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

HedeDanmark måtte forklare sig for Odsherred-borgmester

KORT NYT27. AUG 2018 6.57

ODSHERRED: HedeDanmark var fredag indkaldt til hvad man kunne kalde et bekymringsmøde med Odsherred-borgmester Thomas Adelskov (S), der ikke var helt tryg ved en sætning i selskabets underleverandørkontrakter. En sætning der ifølge borgmesteren kan virke hæmmende for konkurrencen, skriver Nordvestnyt.

'Underleverandøren må ikke uden HedeDanmarks forudgående skriftlige samtykke afgive tilbud på udførelse af arbejde omfattet af nærværende underentreprisekontrakt til HedeDanmarks bygherre - hverken alene eller som underentreprenør', hedder det blandt andet i de kontrakter, som Hededanmark har med sine underleverandører til udførelse af grøn vedligehold i Odsherred Kommune.

Borgmesterens bekymring går på, om lokale virksomheder udelukkes fra at kunne byde på opgaver, men HedeDanmark afviser at skævvride konkurrencen. Selskabet ønsker blot 'ikke at dele vores faglige viden, data og indsigter i, hvordan vi løser opgaver for vores kunder, blot for at underentreprenøren kan bruge den viden til at udkonkurrere os', siger kommunikationsdirektør Anders Lehmann fra HedeDanmark til avisen.

mk