DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Her er det Digitale Vækstpanels 33 anbefalinger

Skolebørn skal blandt andet lære at kode, der skal skabes bedre rammer for rekruttering af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft og der skal et smidigere reguleringskoncept for nye digitale teknologier, produkter og forretningsmodeller som fx Uber
9. MAJ 2017 12.22

Regeringen har i dag modtaget anbefalingerne fra det Digitalt Vækstpanel, der i rapporten 'Danmark som digital frontløber' lægger op til en kraftig modernisering af det digitale samfund. 

Anbefalingerne vil ifølge uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) indgå i en samlet digitaliseringsstrategi samt et forsknings- og innovationspolitisk udspil, der fremlægges til i løbet af efteråret. 

Også erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K) kalder det 'vigtigt, at Christiansborg forstår, at vi skal handle hurtigt, hvis Danmark skal kunne nå at følge med.

- Hvis vi ikke gør noget, er det ensbetydende med, at vi sakker bagud,  Vi skal derudover gøre det lettere at implementere tingene, så vi ikke står i en ny Uber-situation, siger Brian Mikkelsen. 

De 33 anbefalinger til regeringen fordeler sig indenfor følgende fire områder: 

 • Digitale kompetencer til alle:
  På grundskolenivau anbefaler panelet, der indføres informatik som obligatorisk fag i folkeskolen ligesom der skal etablere et tættere samarbejde mellem folkeskoler og virksomheder . Også på de 3-årige gymnasiale uddannelser ønsker panelet informatik som et obligatorisk fag og så ska optaget på landets tekniske og digitale uddannelser øges. På voksen- og efteruddannelsesområdet lyder anbefalingerne, at der skal etableres mere fleksible tilbud med fokus på virksomhedernes behov samt skabes større økonomiske incitamenter til opkvalificering.

 • Attraktivt digitalt vækstmiljø: 
  Inden for dette område anbefaler panelet, at der etableres en internationalt førende hub inden for internet-of-things, kunstig intelligens og Big data. Derudover skal der skabes bedre rammer for rekruttering af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft inden for teknologi og digital forretningsudvikling ligesom der skal iværksættes en målrettet markedsføringsindsats for at tiltrække internationale talenter til Danmark.

 • Proaktive rammer for digitalisering
  Vækstpanelet anbefaler på dette område, at der udvikles og implementeres et smidigere reguleringskoncept for nye digitale teknologier, produkter og forretningsmodeller, at der fastsættes ambitiøse 2025-mål for den digitale infrastruktur, herunder udrulning af 5G, at flere offentlige data med kommerciel værdi skal gøres tilgængelige og at der skal laves en handlingsplan for test og udbredelse af førerløse fartøjer.

 • Digital ansvarlighed og begejstring
  Et årligt digitaliserings-topmøde og en køreplan for relevante ministeriers arbejde med digitalisering skal være med til at skabe politisk fokus og fremdrigt på digitaliseringen. Derudover skal Det Etiske Råd skal have særskilt fokus på etiske spørgsmål relateret til digitaliseringen. 


Læs mere om det Digitale Vækstpanel her.

Ritzau / mfa