DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Finn Byrum, Herning Kommune

Herning køber fodboldtribuner som coronastøtte

51,5 mio kr. fra Herning kommune letter corona-pres på likviditeten for Messecenter Herning.

HERNING: Herning Kommune har købt tre af fire tribuner på FC Midtjyllands hjemmebane MCH Arena, oplyser kommunen. Købsprisen på 51,5 mio. kr. tilfører den hidtidige eneejer Messecenter Herning, MCH, likviditet på et kritisk tidspunkt, hvor corona-aflysninger har presset selskabet økonomisk.

- Herning Kommune er hovedaktionær i MCH, som har meget stor samfundsmæssig betydning for hele Herning-området. Derfor vil vi gerne hjælpe, hvis vi kan, siger borgmester Lars Krarup (V).

Den anden store aktionær i MCH, Agromek, har desuden for ti mio. kr. købt en del af de kommercielle faciliteter på den fjerde tribune.

- MCH befinder sig i en vanskelig situation. Derfor har vi forhandlet os frem til denne løsning, hvor kommunen køber MCH Arena af MCH med undtagelse af den tribune, hvor de kommercielle aktiviteter foregår, siger Lars Krarup.

Aftalen er godkendt i økonomi- og erhvervsudvalget mandag, og godkendelsen bekræftes formelt i Herning Byråd på mandag i næste uge.

Ekstern ekspert-bistand har sikret juridisk rygdækning

Herning Kommune har haft ekstern ekspert-bistand fra Deloitte for at sikre, at prisen for tribunerne er den rette, og at alle detaljer overholder gældende lovgivning, oplyser kommunen, der henviser til, at en kommune gerne ifølge kommunalfuldmagten må drive et fodboldstadion og stille anlægget til rådighed for professionelle fodboldklubber. Det ser man i en lang række danske kommuner, som har superligahold.

Herning Kommune har yderligere i forbindelse med handlen fornyet og forlænget lejeaftalen med FC Midtjylland, så den nu løber i foreløbig 25 år. Den nye aftale indebærer, at kommunen et antal gange om året kan disponere over stadion til andre formål.

MCH kalder aftalerne med både Herning Kommune og Agromek for 'en løsning, der gør, at vi nu igen kan kigge fremad' efter 'en dybt ulykkelig situation' som en ellers sund virksomhed helt uforvarende er kommet i, siger bestyrelsesformand Poul Sand i en kommentar.

mk