DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hjemmeplejefirmaer afviser at byde ind i Gribskov

KORT NYT13. JUN 2019 11.28

GRIBSKOV: Selvom priserne for at drive hjemmepleje fra 1. december nu sættes op, bliver det stadig et nej tak fra de store plejeleverandører Attendo og Altiden, skriver Frederiksborg Amts Avis. Byrådet har forhøjet den samlede pris for hjemmeplejedrift fra 85,5 til 90,5 mio. kr. som reaktion på, at flere hjemmeplejefirmaer har afvist at byde ind. Men det får ikke Altiden til at ændre et nej til et ja:

- Det bliver vanskeligt at levere kvalitativt tilfredsstillende inden for den økonomiske ramme, lyder det fra direktør i Altiden, Miriam Toft. Direktør i Attendo Danmark, Søren Andersen, har også svært ved at forestille sig, at Attendo skulle ændre sit nej til ja. Virksomhederne har frem til 16. juni til at søge om godkendelse. Hvis ingen søger, vil kommunen oprette en kommunal enhed.

- Vi har nået grænsen for, hvad vi kan gøre for at få en privat ordning nu. Derfor vil næste skridt være, at vi selv etablerer en kommunal hjemmepleje, siger formand for Ældre, Social og Sundhedsudvalget, Birgit Roswall (V).

ka