DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hjorthøjgård lejer bygninger af sine egne ejere

KORT NYT27. MAJ 2018 21.27

JAMMERBUGT: Sidste år betalte opholdsstederne under koncernen Hjorthøjgård omkring to mio. kr. i husleje. Men ejerne af de huse, der blev betalt for, var de samme, som ejer Hjorthøjgård. Det viser en kortlægning af ejendommene, som DR Nyheder har lavet.

- Der er ret store huslejebetalinger her, og den ejerkreds der står bag, har opnået en fortjeneste, der ligger ud over det, man normalt vil forvente på det her område, siger Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet. Han kalder det 'et vældigt vellønnet arbejde, de dermed har fået konstrueret til sig selv.'

Ifølge Hjorthøjgårds konstituerede direktør, Søren Lynge-Stensgaard, var lejen for ejendommene fastsat til markedsværdien på baggrund af vurderingen fra en ekstern valuar. Hjorthøjgård bestod indtil for en uge siden af fire opholdssteder i Jylland og to på Sjælland, men de sjællandske er nu blevet solgt fra. Ejendommene, som der blev betalt husleje for, var enten ejet personligt eller gennem firmaer, som igen var ejet af medlemmer af Hjorthøjgårds ejerkreds.

rp