DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hotel- og kontorerhverv rykker ind i Sønderborgs kasernebygninger

Byrådet har godkendt salget af tre bygninger på Sønderborg Kaserne. De skal fremover være bed & breakfast, restaurant og kontorer
29. NOV 2018 12.46

SØNDERBORG: Store dele af Sønderborg Kaserne får nye ejere. Det besluttede byrådet onsdag, hvor flertalsgruppen stemte for et samlet salg af tre af kasernebygningerne.

Der kom fem bud på én eller flere af bygningerne, der tidligere har været anvendt til indkvartering og gymnastiksal. Det blev virksomheden Castra ApS ved Charles Ginnerskov og Thorben Jensen fra Gråsten, der kom med det vindende bud på 5 mio. kr. for alle de udbudte bygninger og udendørsarealet omkring dem. 

Castra ApS til forskel fra de øvrige bydere den eneste, der har valgt at give et bud på den ene af de store markante kasernebygninger, der også indgik i udbuddet.  

De nye ejeres plan er, at de nyeste overnatningsbygninger indrettes til hotel med 39 værelser, mens den gamle gymnastiksal skal omdannes til morgenmadsrestaurant samt selskabs- og konferencelokaler. I kasernebygningen skal der indrettes kontorhotel og techpark.  

Castra ApS forventer, at der kan skabes en del arbejdspladser i de historiske bygninger.

I byrådet stemte flertalsgruppen (Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Fælleslisten) for forslaget mens Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod.

ka