DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hovedstaden moderniserer sygehusapotek for 64 mio. kr.

Nye krav til logistikken kalder på en opgradering efter 45 år.
6. FEB 2021 13.55

HOVEDSTADEN: Et 45 år gammelt apotekslager i Herlev, som siden 2007 har været sygehusapotek for den samlede lægemiddelforsyning til alle hospitaler i Region Hovedstaden, skal opgraderes til nutidig standard for 64 mio. kr., har Regionsråd Hovedstaden besluttet.

En gennemgribende modernisering er en nødvendighed for at sikre en lægemiddelforsyning, der både er effektiv og kvalitetssikret, lyder ræsonnementet bag. Derfor igangsættes et omfattende renoverings- og byggearbejde ved Region Hovedstadens Apotek med start til efteråret og forventet varighed på to år.

- Med den nye plan udvider vi apoteksbygningen med hele fire tilbygninger. Det giver langt mere lagerkapacitet til Regionens lægemidler, og samtidig sikrer vi bedre rammer for medicinleverancen til hospitalerne, siger formanden for regionens sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt (K).   

- Coronakrisen har virkelig vist værdien af at have en effektiv forsyningskæde, så vi på meget kort tid kan få afgørende midler ud til hospitalerne og borgerne. Det har vi fx set med vaccinen, som stiller store krav til en gennemtænkt og effektiv logistik, hvor både tid og kapacitet er centrale elementer. Da hospitalerne flere steder har moderniseret deres måde at modtage forsyninger på, er det naturligt, at Apoteket følger med og leverer lægemidler, så vi gør arbejdsgange på hospitalerne så enkel som muligt, supplerer regionsapoteker Lars Nielsen.

Opdateringen af sygehusapoteket vil give små 1.200 nye kvadratmeter plads, halvdelen til lager og resten til kontor- og møderum. Desuden moderniseres eksisterende lagerfaciliteter med blandt andet øget kølekapacitet.

mk