DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hovedstaden vil begrænse forgæves sygekørsler i 2019

KORT NYT14. NOV 2018 7.23

HOVEDSTADEN: Et meget højt tal for forgæves kørsel med sygetransporter i Region Hovedstaden skal forsøges nedbragt næste år, ved at regionen selv disponerer over køretøjerne i stedet for som hidtil blot at bestille hos leverandøren Falck, som så afgør, hvilket køretøj der skal sendes af sted. I 2017 blev der kørt over 42.000 tomme ture med sygetransporterne.

De bruges af patienter, som skal have behandling på et hospital, men som ikke selv kan transportere sig til og fra hospitalet, og de forgæves kørsler kan blandt andet skyldes en forkert adresse eller forkert oplysning om behandlingstid. Der kan også være tale om, at patienten sidder i kørestol, men man ikke har været opmærksom på at bestille en bil, som har en lift til den, siger budgetchef Jette Sylow Rasmussen fra Region Hovedstaden til DR København.

De tomme sygetransporter kostede regionen otte mio. kr. sidste år. I omfang svarer de 42.000 tomme ture til 6,4 pct., hvor der til sammenligning kun er 2,5 pct. forgæves kørsler hos naboen Region Sjælland. Region Hovedstadens sundhedsudvalgsformand Christoffer Buster Reinhardt (K) forventer, at antallet af forgæves kørsler nedbringes med det nye bestillingssystem.

mk