DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Thomas Borberg, Polfoto.

Innovationstest ser dagens lys

Verdens første statistik om innovation i den offentlige sektor er udviklet af Center for Offentlig Innovation sammen med Danmarks Statistik og Center for Forskningsanalyse
18. JAN 2016 6.15

I dag ser innovationstesten.dk dagens lys. Her kan politikeren eller den offentligt ansatte online og anonymt tage testen med tanke på sin egen organisation og offentlige arbejdsplads, fx plejehjemmet, folkeskolen, daginstitutionen eller administrationen på rådhuset besvare innovationstesten på 10 min og se, hvor den offentlige arbejdsplads placerer sig i innovationslandskabet.

- Vi har udviklet innovationtesten fordi vi tit får spørgsmålet 'Og hvor ligger vi så forhold til de andre som os', når Center for Offentlig Innovation (COI) holder oplæg for kommunalpolitikere eller ansatte. Nu giver vi så svaret - individuelt, online og interaktivt, men stadig troværdigt og anonymt, forklarer Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent i COI.

Verdens første
Deltageren kan på innovationstesten.dk få svar på spørgsmål fra Innovationsbarometeret, verdens første statistik om innovation i den offentlige sektor, som Center for Offentlig Innovation har udarbejdet sammen med Danmarks Statistik og Center for Forskningsanalyse.

Man vælger frit mellem 15 forskellige dele af den offentlige sektor at sammenligne sig med. Fx kommunal ældrepleje, regional sundhed eller statslig administration. Efter besvarelsen får den enkelte deltager en grafik med egne svar sat op imod landsgennemsnittet. Alle svar er anonyme og påvirker ikke landsgennemsnittet.

- Hele formålet er selvfølgelig at gøre det lettere at blive inspireret af, hvad de andre kommuner gør, når de udvikler nye løsninger på de fælles problemer. Tallene viser, at der ofte kommer højere effektivitet og kvalitet ud af de kommunale innovationer. Derfor er det jo sund fornuft i samarbejde om at stjæle med arme og ben fra hinanden, siger Ole Bech Lykkebo.

Mange svar
Innovationstesten giver bl.a. svar på:
Hvilken slags innovation gennemføres – service, produkt, organisering eller…?
Hvilken værdi skabes – effektivitet, kvalitet, bedre borgerinddragelse eller…?
Hvad sætter processen i gang – økonomisk pres, politikere, medarbejdere eller…?
Hvad fremmer eller hæmmer innovationerne – lovgivning, borgere, økonomi eller…?
Hvordan ser organisationskulturen ud?

- Vi har særligt ville gå dybere ned på de enkelte kommunale områder - folkeskole, ældrepleje osv. Og den mulighed er der nu for første gang, pointerer Ole Bech Lykkebo.

 

Se innovationstesten.dk