DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Intelligente senge hjælper svage borgere og personale

Et forsøg med intelligente senge til svage i Esbjerg har givet forhøjet borgertrivsel og forbedret arbejdsmiljø for personalet

SYDDANMARK / ESBJERG: Borgerne får det bedre og personalet får mere tid og færre skader. Det er de foreløbige resultater af et forsøg med brug af såkaldte intelligente senge hos svage og handicappede borgere i Esbjerg Kommune. Det skriver DR Syd.

Det betyder, at det i mange tilfælde vil være en god forretning at investere i de intelligente senge, selvom prisen er væsentligt højere end på en almindelig hospitalsseng. Det vurderer udviklingskonsulent i Esbjerg Kommune Claus Østergaard.

- Vi har kunnet konkludere, at borgeren trives bedre i sengen, og arbejdsmiljøet er blevet bedre. Det har betydet en mere effektiv arbejdsgang, siger Claus Østergaard til DR Syd.

De kloge senge gør det blandt andet muligt at vippe sengen til siderne og hæve borgeren op i siddende stilling. På sigt vil sengene også kunne måle fugt i sengen og bevægelser, oplyser Claus Østergaard.

Esbjerg Kommune har i dag ti intelligente senge placeret hos meget svage borgere. Igennem et halvt år er arbejdet med sengene blevet målt på arbejdsmiljø, livskvalitet og tidsforbrug.

dc