DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Intelligente trafiktavler skal afhjælpe trafikpropper

KORT NYT8. DEC 2019 10.55

HOVEDSTADEN: 'Tæt trafik - hold afstand' eller 'Risiko for tæt trafik'. Det er nogle af de nye beskeder, bilisterne fremover kan møde på den stærkt trafikerede Motorring 3 M3 vest om København. Vejdirektoratet har opgraderet systemerne på de store, elektroniske trafiktavler - de såkaldte ITS-tavler - på M3, så de nu er bedre til at hjælpe trafikanterne frem på den stærkt trafikerede motorvej, skriver Sjællandske.

- Vi har groft sagt givet vores elektroniske trafiktavler et ekstra skud intelligens, så de bliver bedre til at forudsige køer og trængsel og sætte de rette hastigheder for trafikanterne, så vi undgår den såkaldte stop-go kørsel, der skaber propper i trafikken og fremprovokerer bagende-kollisioner, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

Ved at nedsætte hastigheden på strækningen, kan man nemlig mindske risikoen for de store køer i myldretiden. Helt konkret har Vejdirektoratet udvidet den trafiktekniske algoritme - altså det datasystem - der styrer de intelligente trafiktavler. Systemet er i første omgang blevet opgraderet som en forsøgsordning, og Vejdirektoratet vil bruge de kommende måneder på at undersøge effekten af det nye system.

MG