DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-fejl rammer 9000 med fradrag for 225 timers regel

9000 borgere har ved en fejl fået skåret 1000 kr. af deres ydelse

9000 personer på overførselsindkomst fik sig en overraskelse med e-post i torsdags, skriver Avisen.dk. En systemfejl hos KMD, der administrerer udbetalingen for kommunerne, betød at de 9000 fejlagtigt blev ramt af den nye 225-timers-regel og får skåret omkring 1000 kr. af deres ydelse.

Der er for eksempel tale om folk i ressourceforløb, der ellers ikke er omfattet af de nye regler om kontanthjælpsloft og 225-timers regel. De ramte udbetalinger modtages af borgerne mandag, og de typiske nedsættelser ligger omkring 1000 kr.

- Fejlen er af teknisk karakter. En række ydelser, som ikke skulle have været berørt af 225 timersreglen, er blevet det i forbindelse med beregningen af ydelser i kontanthjælpssystemet, oplsyer KMD.

KMD har været involveret i flere fejl i forbindelse med de nye regler om kontanthjælpsloft og 225-timers regel. Blandt andet har de sendt breve til borgere fra de forkerte kommuner og angivet forkert loftstørrelse til en række borgere.

Den tekniske fejl hos KMD er nu rettet, men da selve udbetalingen af ydelser er kørt i KMD, er det ikke teknisk muligt at betale det rigtige beløb til borgerne. Derfor skal det gøres manuelt.

- Vi har identificeret de berørte borgere, og vi er i dialog med kommunerne om, hvordan de manuelt kan udbetale de resterende penge, så borgerne får det fulde beløb mandag. Vi kan ikke garantere, at det lykkes hele vejen rundt, har KMD's kommunikationschef Christoffer Hellmann oplyst til Avisen.dk.

Ritzau