DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-koks sender syge sjællændere ud af regionen

Siden regionen gik over til Sundhedsplatformen, er 35 patienter sendt ud af regionen

SJÆLLAND: Akutte sjællandske patienter med ikke-livstruende sygdomme bliver nu sendt videre til sygehuse i Hovedstaden, hvis der opstår kraftig overbelægning på de sjællandske sygehuse. Det skriver DR Sjælland.

Alene i går sendte regionen 20 patienter til sygehuse i Region Hovedstaden, og fire patienter blev sendt til Syddanmark. Det fremgår af en meddelelse fra koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen til regionsrådet.

Transporten af patienter hænger sammen med, at det meget omtalte it-system, Sundhedsplatformen, er ved at blive indført på de sjællandske sygehuse. Efter de første 14 dage bliver der nu lidt mindre hjælp til sundhedspersonalet, der skal øve sig på de nye arbejdsgange med platformen. Det betyder, at regionen i de kommende uger løbende vil vurdere, om ikke-hastende akutte patienter skal sendes ud af regionen, skriver DR Sjælland.

Siden regionen gik over til Sundhedsplatformen, er 35 patienter sendt ud af regionen. Det er ifølge koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen inden for det forventede. Region Sjælland oplyser, at koncerndirektøren ikke har mulighed for at uddybe meddelelsen i dag. Det skriver DR Sjælland.

Antallet skal ses i sammenhæng med, at sygehusene har modtaget 4000 akutte patienter, siden Sundhedsplatformen blev indført for godt to uger siden.

Se historien på DR Sjælland