DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København bruger 1 mio. kr. på nyt byvåben og ny skrifttype

KØBENHAVN: Et nyt byvåben skal afløse Københavns Kommunes 23 år gamle byvåben, der får et nyt logo og et nyt udseende. Samtidig har kommunen fået designet en ny skrifttype, der fremover skal bruges på gadeskiltene i takt med, at de alligevel skal udskiftes. Det skriver Politiken, der oplyser, at den samlede pris for det nye logo - der har fået navnet 'Københavnermærket' - og den nye skrifttype - med navnet 'KBH' - bliver omkring 1 mio. kr. 

- Til gengæld har vi nu et koncept, der kan bruges i mange år, og som er genkendeligt og let at arbejde med for kommunens mange medarbejdere – og derfor også vil være med til spare ressourcer, skriver kommunen til Politiken. Her fremgår det også, at komunen har modtaget 12 forskellige udgaver af den nye skrifttype, og at kommunen derfor bliver uafhængig af betalte licensskrifter.

Det var en enstemmig Borgerrepræsentation, som torsdag aften godkendte udskiftningen, der sker på initiativ fra Økonomiforvaltningen. Det er ifølge avisen designvirksomheden e-Types samt Playtype, der har udarbejdet designet i samarbejde med kommunens interne designbureau, KK Design, og de syv forvaltninger. Kommunen oplyser, at den nye designguide skal 'afspejle Københavns udvikling til den moderne, mangfoldige og internationale metropol, som byen har udviklet sig til i de seneste årtier.'

thb