DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København dropper dyre og problemfyldte scannerbiler

KØBENHAVN: Teknologien er for dyr, og effekten er udeblevet. Det er baggrunden for, at Københavns Kommune nu har valgt at droppe tre scannerbiler, der de seneste to år har været en del af Center for Parkerings digitale parkeringskontrol. Det skriver Version2. De tre biler har kørt rundt for at opspore ulovligt parkerede biler og sende oplysningerne videre til de gående p-vagter. Men der har været for mange udfordringer med teknologien bag, og i stedet skal de tre biler fremover bruges til andre opgaver i Teknik-og Miljøforvaltningen.

- Teknologien er aldrig kommet til at virke optimalt, så vi får ganske enkelt ikke nok udbytte ud af bilerne i forhold til, hvad det kræver af ressourcer at holde dem i drift. Derfor har vi valgt at droppe scannerbilerne permanent, siger centerchef Jes Øksnebjerg til Version2, der oplyser, at scannerteknologien ikke har levet op til det, som kommunen var blevet stillet i udsigt.

Det er ikke kun de tre scannerbiler, som nu bliver parkeret. Kommunen har også afskaffet en stor del af de øvrige parkeringsbiler, og p-vagterne er i stedet blevet udstyret med tjenestecykler. Ifølge Version2 forventer kommunen dog, at der ikke vil ske en nedgang i antallet af p-afgifter til trods for ændringerne og en reduktion i staben på 24 medarbejdere. Sidste år blev der udstedt omkring 310.000 p-afgifter i København.

thb