DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Klagenævn annullerer 11 kommuners nye it-kontrakt

Systematic har fået medhold i, at KMD fik kontrakt på et forkert grundlag.
22. FEB 2021 10.10

Klagenævnet for Udbud har annulleret en kontrakt, som lige før jul blev indgået mellem KMD og de 11 kommuner Greve, Holbæk, Ringsted, Køge, Vordingborg, Kalundborg, Roskilde, Næstved, Guldborgsund, Lejre og Slagelse.

Det er sket efter en klage fra Systematic, som sammen med KMD var de eneste, der havde budt på opgaven.

Kommunerne lavede 30. oktober et miniudbud om 11 gange anskaffelse og drift af en ny fælles it-løsning for områderne social, sundhed, omsorg, træning og misbrug. Det var et genudbud af et tidligere udbud, som blev annulleret 9. oktober, da en af kommunerne i samarbejdet trak sig ud.

Den 21. december besluttede de at give opgaven til KMD. Det fik Systematic til at indgive en klage 19. januar med otte påstande.

Ønsker eller krav

Klagen handler blandt andet om betydningen af nogle såkaldte funktionelle use cases, altså eksempler på, hvilke udfordringer it-løsningen kunne løse.

Her giver klagenævnet i sin kendelse medhold i, at de omtalte use cases ikke i udbuddet og i efterfølgende spørgsmål fra Systematic var formuleret som krav, men kun som ønsker. Alligevel kom de til at indgå i evalueringen af tilbuddene.

Derfor har kommunerne handlet i strid med udbudsloven, fastslår nævnet.

Udover at aftalen med KMD ophæves, skal de 11 kommuner i fællesskab betale 40.000 kr. i sagsomkostninger til Systematic.