DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ny KMD-forsinkelse rammer denne gang Region Syddanmark.
Foto: Pressefoto, KMD

KMD-forsinkelse koster Syddanmark 15 mio. kr.

Problemer med levering af et nyt løn- og økonomisystem fra KMD udløser påny regning til det offentlige
28. DEC 2016 11.59

SYDDANMARK: Endnu en sag om forsinkelser fra et af landets største it-selskaber, KMD, står nu til at koste Region Syddanmark 15 mio. kr.  

Ekstraudgiften skyldes alvorlige problemer med leveringen af et nyt løn- og økonomisystem fra KMD, der har fået regionen til at lave en aftale med Silkeborg Data, der er leverer regionens nuværende system.

En aktindsigt som TV2 Business har fået, viser, at forlængelsen med Silkeborg Data beløber sig til 14,8 mio. kr. 

Udbudsdokumenterne viser ellers, at en overlegen 'funktionalitet' var udslagsgivende, da regionen i januar i år valgte KMD foran Silkeborg Data på en række parametre. Men da regionen i november testede omkring 300 af i alt 600 krav, var der allerede fundet cirka 100 fejl på tværs af systemet.

Det har afdelingschef Simon L. Kristensen fra Region Syddanmark for nylig sagt til Fyens Stiftstidende.

KMD har ikke bestået overtagelsesprøve
Ifølge TV2's oplysninger har KMD sikret sig kontrakten i Region Syddanmark til en pris på godt 100 mio. kr. over seks år, men systemet er altså ikke klar til at blive taget i brug endnu, selvom det skulle have været leveret. 

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) bekræfter det kedelige forløb:

- Vi må bare sige, at den overtagelsesprøve, der har været, har KMD ikke bestået, siger hun.

Region Syddanmark vil ikke forholde sig til et eventuelt søgsmål mod KMD, men regionsrådsformanden forventer, at skatteborgerne bliver holdt skadefri i forhold til it-problemerne:

- Der har været nogle omkostninger ved at forsøge at få det her samarbejde op køre at med KMD, og vi er ikke færdige med forhandlingerne med endnu, siger Stephanie Lose.

Et af flere forsinkede systemer
Forsinkelsen af regionens løn- og vagtplanssystem er blot den seneste i rækken af problematiske sager med KMD.

Blandt andet har kommunerne og Digitaliseringsstyrelsen oplevet at et system fra KMD blev både forsinket og dyrere end ventet, og at at KMD tjener over 1,2 mia. kr. på forsinkelser af en række it-systemer der skulle have været leveret til kommunerne og ATP. 

KMD har ikke ønsket at stille op til interview, men kommunikationschef Christoffer Hellmann bekræfter dialogen med regionen

Ritzau