dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
København: Nu er der overenskomst med chauffører i dagligvareudleveringen
Københavns Kommune bruger nu overenskomstdækket firma til levering af dagligvare til 2100 borgere.
Foto: Christian Charisius/Ritzau Scanpix

København: Nu er der overenskomst med chauffører i dagligvareudleveringen

Den tidligere leverandør Nemlig.com-ejer Intervare blev fyret af Københavns Kommune i 2022. Nu er der overenskomst med Egebjerg Købmandsgård, der har overtaget leveringen af dagligvarer.
25. JAN 2023 11.15

KØBENHAVN: Chauffører, der leverer dagligvarer til ældre og udsatte borgere i Københavns Kommune, kører nu på overenskomst. Modsat tidligere, hvor onlinesupermarkedet Nemlig.coms ejer Intervare stod for leveringen, skriver Fagbladet.3F

Intervare blev fyret af Københavns Kommune, fordi der ikke var ordnede forhold. Firmaet mistede dermed leveringen af dagligvarer til 2.100 af kommunens udsatte og ældre borgere i februar 2022, hvor kommunen endelig opsagde kontrakten.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) pointerede dengang blandt andet, at Intervare trods adskillige advarsler ikke rettede op på de dybt kritisable løn- og arbejdsvilkår, som kommunens indsatsteam mod social dumping havde afdækket. Egebjerg Købmandsgård overtog kørslen, og for nylig tegnede 3F overenskomst med det landsdækkende firma. 

Hans-Henrick Jørgensen, administrerende direktør hos Egebjerg Købmandsgård A/S, oplyser, at firmaet leverer dagligvarer til 40 kommuner, hvor de i forvejen har skullet leve op til krav om overenskomstlignende forhold.

- Nu har vi fået papir på det med overenskomsten med 3F. Den har blandt andet fokus på grøn omstilling og rummer en masse muligheder for efteruddannelse af vores personale. Der er mange elementer i overenskomsten, vi godt kan bruge, siger han og oplyser, at der er 50 ansatte i firmaet. 21 af dem er chauffører. Egebjerg Købmandsgårds hovedkontor ligger i Nykøbing Sjælland.

Derfor er det 3F Holbæk-Odsherred, der sammen med 3F Transport stod for forhandlingerne, der strakte sig over syv-otte måneder.

cwa