DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Jørgen Bausager, Ritzau Scanpix

København skifter aftager til sit plastaffald

Efter Vestforbrænding brugte for høje tal om genanvendelsen, er et københavnsk udbud sammen med Amager Ressourcecenter på vej.
25. SEP 2019 11.45

KØBENHAVN: I løbet af året er det kommet frem, at affaldsselskabet Vestforbrænding over for sine medlemskommuner brugte for høje tal om, hvor meget af affaldsplasten, der bliver genanvendt. Nu skifter Københavns Kommune på den baggrund aftager og er ved at forberede et udbud sammen med Amager Ressourcecenter.

Det fremgår af et notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen til Teknik- og Miljøudvalget i København, som frem til nytår stadig har en aftale med Vestforbrænding om at tage sig af plasten. Vestforbrænding valgte i juli at annullere det udbud, der skulle sikre sorteringen af plast efter nytår.

Sammen med 15 andre ordregivere, der tilsammen repræsenterer 38 kommuner, og erhvervsklyngen inden for energi og miljø, Clean, er der gennemført et udbud med høje krav til behandlingen af plastaffald. 

Udbuddet blev vundet af tyske Alba Recycling GmbH, hvis anlæg dog brændte ned i april, så udbuddet blev annulleret.

Nu arbejder kommunen på et nyt udbud sammen med Amager Ressourcecenter om at genanvende de stadigt stigende mængder af plastaffald. I 2019 forventes omkring 3.500 ton samlet ind i København.

I dag modtager Amager Ressourcecenter plastaffald fra Hvidovre, Frederiksberg og Tårnby.