dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Kolding pålægger borgere selv at stå for rengøringsudstyr til hjemmehjælpen

KORT NYT31. OKT 2022 13.44

KOLDING: Fra 1. december skal de ca. 2.700 borgere, der modtager hjælp til rengøring i Kolding Kommune, selv stå for indkøb af en gulvspand med vridefunktion, en moppe med teleskopstang, et bestemt antal moppestykker til gulvmoppen, et bestemt antal klude, skuresvampe og rengøringsmiddel, hvis de vil have hjælp fra hjemmehjælpen til at gøre rent. Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge en borger koster de pågældende ting knap 1.000 kr. for hver enkelt borger at købe. Kommunen forventer selv at spare omkring 567.000 kroner om året ved ikke selv at skulle sørge for rengøringsudstyret. Kommunen har selv estimeret, at udstyret ville koste omkring 500 kr. at anskaffe. Borgmester i Kolding Knud Erik Langhoff (K), anerkender, at investeringen kan være stor for nogle ældre, men ser det som en fair løsning. 

- Jeg føler, at det er vigtigt, at vi får lighed der, og de ældre, som modtager praktisk hjælp, bliver nu ligestillet med ældre, som selv gør rent. Jeg synes, det er rimeligt, at man selv betaler for udstyret, mens man får rengøringen betalt. Det giver lighed for loven, siger han.

amp

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.