DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kollektive takster harmoniseres i Jylland og på Fyn fra 18. marts

Efter sidste år storsjællandske takstsystem rulles Takst Vest nu ud på den anden side Storebælt
15. FEB 2018 11.21

Efter nogle år undervejs er en takstharmonisering for den kollektive trafik vest for Storebælt klar til implementering. Fire regionale selskaber plus to togoperatører bliver fra 18. marts omfattet af ét enkelt takstsystem.

Det var oprindelig utilfredshed med forskellige takstsæt, priser, billetter og rabatter på Sjælland og det deraf følgende arbejde med at harmonisere og forenkle dér, som vakte ønsket om også at harmonisere og forenkle på Fyn og i Jylland. Den sjællandske løsning blev udrullet i januar sidste år, og nu er det så den vestdanske løsnings tur.

Takst Vest hedder prissystemet, der omfatter Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik, Sydtrafik og Fynbus foruden DSB og Arriva. De fire regionale trafikselskaber har i dag i alt 11 takstområder med forskellige priser, rabatter, gyldighedsprincipper og udseende af periodekort, og alt det bliver ens for alle fra 18. marts.

Takst Vest bygger foruden harmoniseringen og  forenklingen på samme grundprincip som det sjællandske takstystem, nemlig at det skal være mest fordelagtigt at benytte Rejsekortet, med mindre man er meget flittig pendler på samme strækning.

mk