DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Mikkel Khan Tariq, Ritzau Foto

Kommuner og regioner skal samarbejde om udbud af telemedicin

Kommunerne og regionerne er gået sammen om et fælles udbud, der skal sikre en samlet løsning for telemedicin rettet mod lungepatienter
29. NOV 2017 13.20

Landets fem regioner og 98 kommuner er gået sammen om et fællesudbud af telemedicin, der skal sikre en samlet løsning rettet mod lungepatienter. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Det er staten, kommunerne og regionerne, der har lavet en aftale om at udrulle telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL senest ved udgangen af 2019. 

Parterne har oprettet initiativet med navnet FUT (Fælles Udbud af Telemedicin), som bliver en organisation, der skal hjælpe med at anskaffe fælles it-løsninger, som gør det lettere for borgere og sundhedsfaglige at bruge telemedicin - også på tværs af sundhedsvæsenets sektorer. 

I FUT er der nedsat en styregruppe med 6 deltagere og en udbudsgruppe med 6 deltagere fra hhv. kommuner, regioner, PLO og staten. Der nedsættes desuden en brugergruppe med sundhedsfaglige, der har kendskab til telemedicin. 

Det er forventningen, at andre sygdomsområder  kan gøre brug af de fælles løsninger, i takt med at brugen af telemedicin udvides til flere målgrupper.


Telemedicin defineres som digitalt understøttede sundhedsfaglige ydelser over afstand. Ved telemedicin inddrager en autoriseret sundhedsfaglig person sammen med patienten en lægelig specialist gennem digitale medier såsom email, video, billeder, lyd og måleenheder og måleresultater.

sl