DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommunerne handler for tredje år i træk mindre med private virksomheder

Kommunernes samarbejde med private virksomheder er fra 2019 til 2020 faldet med 0,2 procentpoint.
4. MAJ 2021 10.57

Kommunerne ser mindre de private virksomheders vej, når der skal handles til den offentlige sektor.

Tal fra Danmarks statistik viser således, at kommunernes samarbejde med private virksomheder fra 2019 til 2020 er faldet med 0,2 pct.. Det svarer til et fald på cirka 700 mio. kr. 

2020 var tredje år i træk at handlen mellem kommunerne og private faldt, siden 2017 er viden af samhandlen faldet med 0,7 pct. Faldet kommer dog på baggrund af en tiårig periode med stigninger. Den mindre samhandel bekymrer i Dansk Industri.  

- Historisk set har offentlig-privat samarbejde været en dansk styrkeposition, der har bidraget til at skabe både arbejdspladser, eksport, vækst og udvikling. De senere år har vi set både flere hjemtagninger, og nogle steder tendens til at det offentlige lukker sig om sig selv. Den udvikling bør vi få vendt for Danmarks skyld, siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI. 

De private virksomheder er klar til at handle mere med kommunerne. Tal fra DI’s kommuneundersøgelse 'Lokalt Erhvervsklima' i 2020 viste, at virksomhederne på tværs af brancher i høj grad efterspørger en kommunal prioritering af samspillet med private virksomheder.

amp