DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommuners brug af analyseselskab undersøges

Justitsministeren vil senest fredag have overblik over, hvorvidt kommuner har samarbejdet med det britiske analyseselskab Cambridge Analytica

Justitsministeriet har bedt alle landes kommuner om at redegøre for deres eventuelle brug af det britiske analyseselskab Cambridge Analytica.

Det sker på baggrund af skandalen, hvor Facebook har delt millioner af brugeres private oplysninger med Cambridge Analytica.

Folketingets retsudvalg har ønsket et overblik over, om der er kommuner, der samarbejder med det britiske firma, som tidligere har fået rosende ord med på vejen i en rapport fra KL.

Derfor har Justitsministeriet bedt alle landets kommuner svare på, hvorvidt de har samarbejdet med det skandaleramte britiske analyseselskab Cambridge Analytica, skriver ministeriet i en mail til DR Fyn.

'Justitsministeriet kan oplyse, at ministeriet til brug for besvarelse af spørgsmål 558 fra Folketingets Retsudvalg har spurgt fynske kommuner, ligesom de øvrige danske kommuner, om de samarbejder eller allerede har samarbejdet med Cambridge Analytica.'

Det er Alternativets Josefine Fock, som står bag spørgsmålet til justitsministeren i Folketingets Retsudvalg, da hun mener, at det er på tide med klare linjer for deling af borgernes informationer.

- Vi skal være meget påpasselige. Der skal være fuldstændig åbenhed og gennemsigtighed i forhold til, hvordan er det man kan bruge borgerens data, hvornår kan man dele borgerens data, siger hun.

Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, har de sidste to dage været i krydsforhør i den amerikanske kongres om virksomhedens samarbejde med Cambridge Analytica.

Ministeriet har bedt om svar fra kommunerne senest fredag.

rp