DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Konsulentregninger i signalsagen løber løbsk

KORT NYT15. NOV 2017 9.07

Da Banedanmark sidste år måtte erkende, at det kom til at koste 4,4 mia. kr. ekstra at rulle de nye signaler ud langs den nye jernbane, skyldtes det først og fremmest, at regningen til eksterne konsulenter var løbet løbsk. Det viser ifølge Ingeniøren en aktindsigt i den rapport, som konsulentfirmaet KPMG sidste år udarbejdede for Banedanmark. Rapporten afslørede, at signalprojektet var både forsinket og fordyret, men den blev ikke offentliggjort.

Samlet løber udgifterne til projektstyring op i 4,4 mia. kr., hvis vel at mærke KPMG's forudsigelser fra sidste år holder. Det er også synligt hos Banedanmark ved Københavns Nordhavn. Her sidder til tider et trecifret antal konsulenter fra mange lande.

I rapporten fra sidste år forudser revisorerne, at brugen af konsulenter vil toppe her ved udgangen af 2017, men forblive på et højt niveau, langt over budgettet fra 2021, helt frem til 2024. Alene i år ventes Banedanmark at bruge 400 mio. kr. til projektledelse på fjernbanen, vel at mærke ud over, hvad leverandørerne bliver betalt.

Læs historien hos Ingeniøren