DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kvinde på barsel forliste sit job under virksomhedsoverdragelse

Ligebehandlingsnævn frikender rengøringsfirma for forskelsbehandling. Klager reagerede ikke på breve
6. MAR 2018 10.33

En rengøringsmedarbejder på barselsorlov får ingen erstatning for at blive fyret i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse, har Ligebehandlingsnævnet afgjort. Virksomhedsoverdragelsen skete, fordi et andet rengøringsfirma havde vundet et kommunalt udbud, men kvinden reagerede ikke på adskillige henvendelser fra det nye firma, og derfor vurderer nævnet ikke, at hendes afskedigelse skyldtes forskelsbehandling på grund af barselsorloven.

Det nye rengøringsfirma indkaldte det gamle rengøringsfirmas ansatte til fælles informationsmøde for at orientere om, hvordan deres ansættelse ville blive overført. Efter det fælles møde blev der indkaldt til individuelt møde, men klageren reagerede ikke på nogen af indkaldelserne, og i en mailkorrespondance mellem det gamle og det nye firma konkluderede det gamle firma til sidst, at 'hun kommer ikke tilbage, skal bare slettes af listen'.

Derfor endte det nye rengøringsfirma med at bekræfte overfor kvinden på barselsorlov, at hun havde sagt op. Da kvinden reagerede på dette, blev hun tilbudt at genoptage sin ansættelse, men parterne kunne ikke blive enige, og kvinden klagede i stedet til Ligebehandlingsnævnet.

I klagen afviser hun, at hun skulle have modtaget indkaldelser til de nævnte møder, men det nye firma havde sendt dem med afleveringsattest, og ydermere havde kvinden undervejs sendt en sms om sagen til et nummer, der ikke var oplyst andre steder end i et af de breve, hun hævdede ikke at have modtaget.

Ligebehandlingsnævnet finder det derfor 'dokumenteret, at indklagede flere gange forsøgte at opnå kontakt med klager', og at 'klager reagerede ikke på disse henvendelser', og nævnet giver derfor det indklagede firma ret i at afskedigelsen intet havde med barselsorloven at gøre.

 

Læs afgørelsen.