DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Landbrugsstyrelse lagde 3.390 cpr-numre ud på hjemmeside

KORT NYT14. FEB 2020 11.49

Et kort på Landbrugsstyrelsens hjemmeside har ved en fejl fremvist personnumre på 3.390 landmænd med forbindelse til de marker, kortet viste. Styrelsen har rettet fejlen og anmeldt sikkerhedsbruddet til Datatilsynet. Desuden får landmændene direkte besked pr. brev.

Ifølge Landbrugsstyrelsen er kortene 'svært tilgængelige data', idet det ikke umiddelbart fremgik af filen, at den indeholdt cpr-numre. Desuden var cpr-numrene forbundet med navne, kun med data på de omhandlede marker. Fejlen blev opdaget 12. december 2019, og det forkerte kortlag blev fjernet fra servicen med det samme.

- Selvom risikoen for, at cpr-numrene er blevet misbrugt, er lille, betragter vi det som en alvorlig sikkerhedsbrist fra vores side, og vi har straks rettet op på fejlen og meldt det til Datatilsynet. Det burde ikke have været muligt, og det beklager vi dybt over for de landmænd, som er blevet ramt af vores fejl. Vi er nu i gang med at gennemgå vores procedurer, så vi undgår lignende fejl, siger underdirektør med ansvar for IT i Landbrugsstyrelsen, Franci Johansen i en kommentar.

mk