DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Løkkefonden sælger ydelser til kommunerne i hemmelighed

KORT NYT2. MAR 2018 10.15

LøkkeFonden er ikke kun er en velgørende fond. Den også sælger ydelser til kommuner og skoler for flere hundrede tusinde kroner om året. Det er bare ikke noget, offentligheden er blevet oplyst om, skriver Weekendavisen, som blandt andet kan oplyse, at Slagelse Kommune har købt et 'kompetence- og udviklingsforløb' for fire skoler til 750.000 kr. Weekendavisen har i alt fået aktindsigt i ydelser for knap to millioner skattekroner for årene 2016-2018.

I offentligheden oplyser LøkkeFonden som sagt intet om salget af ydelser, og pengestrømmene fra kommunerne fremgår ikke af regnskaberne. I stedet kalder fonden deres indtægtskilde donationer fra blandt andre virksomheder, fagbevægelsen og privatpersoner. Dermed er der gennem flere år foregået 'en helt anden og hemmeligholdt pengestrøm ind i fonden', som avisen formulerer det.

Weekendavisen har ikke kunnet få en kommentar fra statsministeren, men har spurgt LøkkeFondens direktør, Frederik Meyer, hvorfor der ikke oplyses om salget af ydelser til kommunerne. Han svarer, at der fra fondens side er 'åbenhed' om dialogen med skoler og kommuner. Åbenheden gælder dog ikke for offentligheden.

rp