DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Løbehjul bliver samlet ind til underbetaling

KORT NYT7. NOV 2019 9.16

KØBENHAVN: 58 kr. i timen, tvivlsomme ansættelsesforhold uden pension og løn under sygdom samt bøder på op til 3.000 kr. for at melde sig syg. Det er forholdene for de folk, der om natten kører rundt i København for at indsamle de populære el-løbehjul, så løbehjulene bliver genopladet. Det skriver mediet A4 Arbejdsliv, som har talt med seks personer, der indsamler løbehjul i København.

De arbejder for udbringningsfirmaet Mover, der har opgaven med at indsamle løbehjul fra el-løbehjulsfirmaerne Lime og Tier. Flere af dem fortæller, at jobbet med at indsamlet løbehjul er en af få muligheder for at finde arbejde i Danmark. De ansatte risikerer også en bøde på 3.000 kr., hvis de ikke sygemelder sig mindst 48 timer på forhånd. Hvis en indsamler ikke stiller de opladede el-løbehjul op på korrekt vis, bliver vedkommende trukket op til 1.500 kr. i sit honorar.

Lime og Tier er blevet præsenteret for indsamlernes lønniveau og kontraktforhold samt Movers brug af bøder. Både Lime og Tier oplyser, at de har igangsat en undersøgelse af forholdene hos Mover. Movers direktør, Martin Hansen, siger, at Mover kun bruger professionelle underleverandører til håndtering af el-løbehjulene. Han afviser, at der foregår noget ulovligt.

Ritzau